Home

Cloverfield kritika

Cloverfield kritika - Filmbuz

  1. denképp azzal kezdeném a posztot, hogy aki szerint a Bourne-ban idegesítő volt a kamerarángatás, az szerintem ne is próbálja megnézni ezt a filmet
  2. The Cloverfield Paradox - Kritika. Történelemírás keserű szájízzel + Zalaba Ferenc Publikálva 2018. február 5. 12:09. Kritikánk spoilermentes. A Cloverfield-filmek arra hivatottak, hogy felborítsák a trendeket, és ezáltal maguk is trendet teremtsenek. Anno az első epizód előzetese a 2007-es Transformers előtt mutatkozott be.
  3. The Cloverfield Paradox rendező: Julius Onah, színészek: Gugu Mbatha-Raw, Daniel Brühl, David Oyelowo, John Ortiz, Chris O'Dowd, Aksel Hennie, Ziyi Zhang, Elizabeth Debicki, amerikai sci-fi, horror, 102 perc, 2018, Netflix. Tíz évvel ezelőtt berobbant a mozikba az első Cloverfield film, ami bár nem váltotta meg a filmvilágot, egy.
  4. ek harmadik installációja, a The Cloverfield Paradox egyértelműen a leggyengébbikje lett. 2008-ban Matt Reeves J.J. Abramsszel az oldalán elkészített egy kézi kamerás szörnyfilmet, ami vitathatatlanul a műfaj egyik legjobban összerakott.

Cloverfield (Cloverfield) - kritika. Publikálta 2008. február 14. Koimbra. Filmek körül mindig is voltak titkolózások, ha valaki ki is szivárogtatott ezekről valamit, azt páros lábbal kergették el a környékről, a visszatérési utat leaknázták, a kaput pedig szögesdróttal zárták le előtte és a többi kíváncsi szem. A Cloverfield Lane 10-et Dan Trachtenberg rendezte, akinek a neve maximum azoknak az internetezőknek ismerős, akik látták a Portal című videojáték alapján készített rövidfilmjét. Ott hét perc alatt elmondott egy hasonló sztorit: egy nő felébred egy cellában, de John Goodman helyett egy portálfegyvert talál, amivel mindenféle teleportokat tud szanaszét dobálni, és ezzel.

A Cloverfield Lane 10-re úgy a legjobb beülni, ha az ember minél kevesebbet hallott a történetről; a fenti szinopszis nagyjából a film első tíz percét öleli fel. A háromszereplős thriller feszültségét ugyanis a bizonytalanság teremti meg Szörny, hányinger, videó - Újabb nagy termetű lény rombolja le látványosan Manhattant, bár csinálhatná jobban is. Cloverfield, kritika The Cloverfield Paradox kritika: Zűr az űrben by RaulReal · Published 2018-02-11 · Updated 2018-02-11 2008-ban került mozikba a Cloverfield első része, melyet Matt Reeves rendezett és sikerült is csúcsra járatnia a produkciónak a kézikamerás, giga szörnyes formátumot Persze, tudom, hogy a fenti szavakkal még inkább arra késztetlek, hogy továbbolvass, hisz a kíváncsiság vezérli az embert, ez csalt elő minket a barlangból, és ez adja el az olyan filmeket is, mint amilyen a Cloverfield Lane 10.Olyan darabokat, melyek kérdéseket tesznek fel, melyek megvezetnek, melyek misztikumot kennek magukra, és ezáltal érdeklődést indukálnak

A Cloverfield Lane 10 egyszerre poszt-apokaliptikus sci-fi, menő akciófilm és körömrágós thriller, miközben horror-elemekkel és egy egészséges adag humorral is dolgozik. A Cloverfield című 2008-as szörnyfilm szellemi örökösének nevezett, J.J. Abrams köréből előbújt film teljes titokban készült, ennek megfelelően olyan frissítő moziélmény, ami 2016-ban nagyon. Kamaradráma gyönyörű konfliktusokkal, érzékeny rezzenésekkel, és amellett tűzzel, fegyverrel, savval és késsel - mert a Cloverfield név kötelez. Spoiler-mentes kritika! Láttad a trailert? Ahogy 2008-ban a Cloverfield merész víruspropagandája, úgy söpört végig folytatása is a neten; a premier előtt három hónappal bejelentett film évekig várt produkciókhoz. Manhattan pusztulásánál ordasabb közhelyet nehezen lehetne találni a filmtörténetben. Az már a filmkészítők szerencséje, hogy az elsőrendű viktimológiai adottságokkal rendelkező sziget veszte szerte a világon széleskörű érdeklődésre tart számot. A Cloverfield azonban rácáfol az előre tudni vélt receptre

KRITIKA: The Cloverfield Paradox - IG

A(z) Cloverfield-Paradox Kritika című videót Video Univerzum YT nevű felhasználó töltötte fel a(z) film/animáció kategóriába. Eddig 634 alkalommal nézték meg Cloverfield Lane 10 - Kritika. Írta: Sellei Zoltán - 2016-08-22. 309. 0. Facebook. Twitter. Pinterest. Email. Anno, 2008-ban a Cloverfield annak ellenére elnyerte a tetszésemet, hogy én magam nem nagyon rajongok a kézikamerás filmekért. A J.J. Abrams kezei alatt létrejött produkció kiválóan volt propagálva, már a film.

The-Cloverfield-Paradox-Poster • Hessteg

The Cloverfield Paradox - kritika - A Hetedik Sor Közep

Cloverfield Lane 10 kritika. Matt Reeves rendezésében mindenféle különösebb felhajtás nélkül készült 2008-ban, egy Found footage stílus (kézikamerás) alkotás Cloverfield címmel. A produceri teendőket az azóta magasan ívelő J. J. Abrams látta el. Fontos eleme volt a feszültségkeltés, és a folyamatos bizonytalanság. The Cloverfield Paradox (2018) - kritika. Anno 2008-ban, a semmiből robbant be egy sci-fi, mely J.J. Abrams kezei közül pottyant ki és a Cloverfield címet kapta. Valljuk be, már annak a filmnek a marketingje is megfogott mindenkit: kézi kamerás felvételek, sejtelmes történések, leszakított szabadságszobor fej és menekülés.

A Lane sikere pedig most már mindennél világosabbá tette, hogy a Cloverfield-szériát érdemes folytatni.A véletlenből recept született: adott egy megfilmesítetlen, nem túl sok pénzből kihozható zsánerfilmes (sci-fi) forgatókönyv, amibe becsempészünk néhány utalást, majd igyekszünk nem sokat felfedni belőle a bemutató előtt The Cloverfield Paradox - Kritika Kritikák Sellei Zoltán - 2018-02-06 0 The Cloverfield Paradox - Kritika - A Netflix és J.J. Abrams gondolt egy merészet és meglepőt A Cloverfield Lane 10 egy misztikus, apokaliptikus thriller, amely három szereplőre koncentrál és végig karakterközpontú mozi is marad. Írta: Németh Benc

The Cloverfield Paradox - Kritika - Puliwoo

A Netflix jóvoltából derült égből egyenesen a tévék képernyőjére landolt a #Cloverfield-univerzum legújabb fejezete, a #TheCloverfieldParadox, de a menő csom.. Horror is meg nem is, de zseniális! - Cloverfield Lane 10. Ez volt 2016 egyik legjobb filmje, pedig az első, amúgy fantasztikus előzetes megjelenéséig a legtöbben azt sem tudták, hogy készül, és még a benne játszó színészeknek sem árulták el a címét. Volt ugyebár a 2008-as kézikamerás szörnyfilm, a Cloverfield, ami. A Cloverfield Lane 10.-nek alig van köze az előzményfilmhez, ennek ellenére jó.Vagy épp ezért. A filmben az a nagyszerű, hogy a legtöbb nézői fogyasztói elvárást kielégítetlenül hagyja. Ott vannak először is a 2008-as, nagyon is decens Cloverfield című film rajongói, akik valószínűleg azt várták, hogy ez a folytatásként beharangozott film ugyanazt a blairwitch.

Patreon: https://goo.gl/cgTmHg Facebook: https://goo.gl/HLdm9n Keress bennünket a Facebookon! Iratkozz fel csatornánkra a legfrissebb hírekért, bemutatókért, élménybeszámolókért és információkért Ne felejts el követni minket mindenhol! Facebook: https://goo.gl/f3nby4 Twitch: https://goo.gl/dc9aqa Instagram: https://goo.gl/ycJSLF Itt tudsz. Cloverfield: 77% (204 kritika) 64 (37 kritika) C: 25 millió dollár: 170,8 millió dollár Engedj be! 88% (226 kritika) 79 (35 kritika) C+: 20 millió dollár: 24,1 millió dollár A majmok bolygója: Forradalom: 90% (288 kritika) 79 (48 kritika) A-170 millió dollár: 710,6 millió dollá Cloverfield: A Japánba készülő Rob (Michael Stahl-David) búcsúbuliját váratlan események szakítják félbe. A történeteket megörökítő kézikamera felvételei arról tanúskodnak, hogy a New York-i fiatalok partiját földrengések és távoli robbanások szakítják félbe, maj..

Overlord (kritika) - Mozinapló

Cloverfield (Cloverfield, 2008, forgalmazza: UIP) Annyira hájpolják ezt a J.J. Abrams gyereket, nekem pedig egyre ellenseznvesebb. Legújabb produkciója, ez az operésön Cloverfield, amelyet amúgy Matt Reeves dirigált, is egy nagy lufi, ami 70 perces játékideje ellenére sem képes szinte egy percig sem lekötni Cloverfield (Cloverfield)-kritika 2008.02.14. 21:17 koimbra 9 komment. Filmek körül mindig is voltak titkolózások, ha valaki ki is szivárogtatott ezekről valamit, azt páros lábbal kergették el a környékről, a visszatérési utat leaknázták, a kaput pedig szögesdróttal zárták le előtte és a többi kíváncsi szem elől A The Cloverfield Paradox híre szélvészként söpört végig az interneten, és még azokat is a képernyők elé ültette, akik csupán arra voltak kíváncsiak, mire fel ez a nagy felhajtás. A laikusok számára talán fel sem fog tűnni, hogy a Paradox is a trilógia része, egészen a film végéig egy szimpla sci-fi horrornak tűnik. Kritika: The Cloverfield Paradox. Hauschel Tamás 18/02/05 HÉTFŐ 13:39. Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek. Most már értjük, miért nem került mozikba a harmadik Cloverfield-film. Nem kellemetlen, de nem a vásznakra való. Ahogy az lenni szokott, megint jól meglepett minket a.

Cloverfield (Cloverfield) - kritika - FilmDROI

Cloverfield. 2008-ban, mikor kijött a Cloverfield, ami ha nem is formá csak hülyülök, na kezdjük: Egy bizonyos J.J. Abrams és az ő kisfia egy szép nap rótták Japán utcáit, majd bevetették magukat egy ottani játékboltba, ahol is alkalmuk nyílt az összes kiállított Godzilla makettet tüzetesen megvizsgálni 'Cloverfield' je od svog samog početka bio obavijen velom tajne, što se pokazalo izvrsnim marketinškim trikom. Čak i nakon što se film pojavio u (američkim) kinima, informacije su i dalje oskudne, a na službenoj stranici filma moguće je pogledati jedino trailer Végre egy jó thriller szörnyekkel! - Cloverfield Lane 10-kritika. Hauschel Tamás 16/04/14 CSÜTÖRTÖK 16:48. Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek. J.J. Abrams a Star Wars VII közben még producerként titokban összehozott egy filmet, aminek van köze a 2008-as Cloverfieldhez. 10 Cloverfield Lane ()Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War) ()Creed Eye in the Sky (Nagyon feszült háborús thriller egy drónbevetésről, rohadtul jó színészgárdával.Kritika hamarosan.) Green Room (); He Never Died Inside Men (Politikai/korrupciós dráma, bűnthriller és buddy cop akciófilm Dél-Koreából - csavaros, okos és elegáns.

Index - Kultúr - Egy rosszabb a világvégénél, ha egy

Ovális archoz rövid frizura — ovális arcforma legfőbb

Nem az az ijesztő, amitől félünk - ORIG

10 éve ezen a napon mutatták be minden idők talán legrealisztikusabb szörnyfilmjét, a Cloverfield-et. A film rengeteg rajongót szerzett magának az évek során és rejtélyessége miatt rengeteg teória is született hozzá kapcsolódóan. Vajon mi lehet ez a szörny? Honnan jött? Miért pont akkor? A két évvel ezelőtti folytatás próbált válaszokat adni, de inkább csak még [ The Cloverfield Paradox - kritika hetediksor.hu. Ha valaki már nagyon égett a vágytól, hogy megtudja miként kapcsolódnak egymáshoz a Cloverfield-filmek, akkor most választ kaphat rá, mindenki másnak maximum egy kellemes vasárnap délutáni netflixezés lesz ebből Januárban érkezett egy rejtélyes előzetes, a címben (10 Cloverfield Lane) pedig egy olyan szó szerepelt, aminek kapcsán mindenki csak egyvalamire tudott gondolni. A Cloverfield egy forradalmi ötletet hajtott végre 2008-ban: kézikamerás, found footage jellegű produkció volt, viszont nagyszabású speciális effektusok szerepeltek benne

A 10 Cloverfield Lane rendezőjétől, Dan Trachtenbergtől érkező új Predator kalandnak szinte már be is fejeződött a forgatása. Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni 2016 legjobb scifi filmjei. 2016-12-31. 2017-05-26. R. J. Hendon 2016, cloverfield, doctor strange, érkezés, marvel, star wars, top 5, x-men, zsivány egyes. Véget ért ez az esztendő is. Szép számmal láthattunk, olvashattunk a tudományos-fantasztikum témakörébe tartozó alkotásokat, igen vegyes minőségben. Ha számot akarunk. Cloverfield - Prikaz napada čudovišta veličine nebodera na New York iz perspektive grupice ljudi - Pogledajte video i opis za film Cloverfield (Cloverfield KRITIKA. A Nemzetközi Űrállomás hatfős legénysége olyan felfedezést tesz, mely az egész emberiségre hatással lehet - a bizonyítékot a marsi, földönkívüli életre. mint idén év elején a Cloverfield Lane 10. Reméljük, legalább olyan izgalmas lesz, mint az. Szárnyas Fejvadász 2049 - október 6 Még az is lehet, hogy évekkel később nagy klasszikusként fogunk rá emlékezni. Az Árok kifejezetten remekül idézi meg a nagy klasszikus Alien-franchise-t, sőt jó néhány Alien-filmet le is köröz

Stanley dewalt wiki - when kenseth retired after the

Film Oldal Cikk Szerző 'I Know Where I'm Going!' (1945) Vágyak szigete: magyar.film.hu: Egy magyar álmodta meg, miért szép a szerelem Skóciában Joan egész életében tudta, hová tart, már csak egy hajóút választja el a vágyott beteljesüléstől, a gazdag férjtől, amikor beüt a szerelem A stábból valaki idő előtt lelőtte a poént, és LinkedIn profilon frissítés közben elárulta a Cloverfield franchise harmadik darabjának címét.. A sorozatos halasztások mellett nagy titoktartás előzi J.J. Abrams producer harmadik Cloverfield-film bemutatóját, aminek még a címét sem árulták el a nagyérdeműnek. Ám most úgy tűnik, hogy mégis fény derült a címre kritika: cloverfield lane 10 [10 cloverfield lane] (2016) Richter Viktor 2016. április 14. 09 A Cloverfield Lane 10 ezzel a húzással a macska-egér játék és a suspense olyan mestereit idézi meg, mint H. G. Wells, vagy Alfred Hitchcock. A tripla pszichológiai fogócska eredményeként hiába tudunk meg egyre többet arról, mi.

20th century fox filmek - a 20th century studios (korábbi

Négy év után tért vissza Alexander Payne rendező a Kicsinyítés mozifilmmel, mely azt hozta, amit előzetesen vártunk tőle. Különösképpen az elmúlt években egyre érdemesebbé vált odafigyelni a velencei filmfesztivál felhozatalára, azon belül is a nyitófilmekre Ezen a héten mutatják be a magyar mozik a Hang nélkül második részét. A John Kasinski rendezte, nagy sikerrel vetített 2018-as posztapokaliptikus horrorfilmben világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, amelyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, halálos erővel. A folytatásban az Abbott család túlélő tagjainak a külvilág.

Oxigén (Oxygen) kritika: bár nem a legkönnyebben emészthető, igazi meglepetéssel rukkolt elő a Netflix Az egyik a Cloverfield Lane 10, amelyet a sikeres előzmény ismeretében muszáj volt elcsípnem, a másik pedig az évek során kultfilmmé érett Élve eltemetve. Slussz, passz, ennyi. Ja, meg ott van a Fűrész második. Az első és legfontosabb kérdésre a válasz: a 10 Cloverfield Lane című filmnek van köze a »Cloverfield« című filmhez. Ha azt nem láttad, egyáltalán nem fogja befolyásolni a véleményedet, sőt, lehet, hogy még kicsit izgalmasabbá is teszi; de akkor is érdemes megnézni, ha az előző történet annyira nem nyerte el a tetszésedet, mert bár vannak összefüggések, sokban.

Kukorica fajták összehasonlítása — nyitólap termékeink

kritika 1 Fekete párduc (Black Panther) Publikálta 2018. február 21. Minime. írta Minime. Újabb Marvel-mozi, újabb szuperhős mutathatta meg oroszlán-, bocsánat, párduckarmait. Ezúttal Ryan Coogler rendezésében kapunk ízelítőt a wakandai nemzeti hős és védelmező kalandjaiból, a Fekete Párduc eredettörténetében A(z) Cloverfield Lane 10 (2016) Teljes Film című videót sargarekaa nevű felhasználó töltötte fel a(z) film/animáció kategóriába. Eddig 3775 alkalommal nézték meg Bevált J. J. Abrams titkos szörnyfilmjének hónapok óta tartó agresszív kampánya: a mindössze 25 millió dollárból készült Cloverfield (hazai bemutató: február 14.) 41 millió dollárt kaszált a hétvégén az amerikai mozikban. Az akciófilm ezzel megdöntötte az eddigi januári nyitási rekordot, amelyet a Star Wars '97-es felújított változata tartott 35,9 millióval

A világvégének nincs romantikája. A Netflix legújabb poszt-apokaliptikus sci-fi filmje, az IO, se nem elég romantikus, se nem körömlerágóan izgalmasa, azaz maga sem találja igazán a helyét a Földön. A Föld lakhatatlanná vált, így az emberiség el is hagyta szülőbolygóját, akár a Csillagok között -ben. Néhányan hittek. Rövid kritika-szerűségek a mozgóképek világából. film Ezek a filmek voltak a kedvenceim 2018-ban. Összegyűjtöttem, melyik filmeket szerettem legjobban 2018-ban. A 10 Cloverfield Lane egy szórakoztató dráma, sci-fi, horror és thriller elemekkel fűszerezve. 2016. április 16. 0 film Kémek hídja

Az elnök embereivel már bizonyított írócsászár Aaron Sorkin 2012-ben egy önérzetes híradóson és stábján keresztül közvetítette idealista világképét - az HBO szériája az egyik első olyan tévésorozat volt, amelynek sikerült egy mozisztárt a kisképernyőre csábítani Jeff Daniels személyében. Az 1080p Top 20-ban ezúttal a 18. helyezettet, a Híradósokat (The. Watchaholics . Blog könyvekről, filmekről, sorozatokról, és minden egyéb jóról az internet gráciáinak digitális tollából

Nagyvárosok emlékezetes pusztulásai a filmvásznon. augusztus 22, 2020 / 0 hozzászólás. A mozgókép világában egy kiadós pusztítást a legplasztikusabban lehetőleg valami jelentős presztízst képviselő világvároson lehet érzékeltetni. Mert az igazi félelmet és potens veszélyt az ilyen városokat a földdel egyenlővé. Очередная критика Microsoft за Project Scorpio. Эта и многие другие новости и не только на сайте первого теплого игрового сообщества - Beltion Game Cloverfield (Cloverfield) - kritika. Publikálta 2008. február 14. Koimbra

Előzetest kapott Kate, a női John Wick! Hamarosan megérkezik a Kate című akciófilm, amire azért is érdemes odafigyelni, mert a főszereplőt az a Mary Elizabeth Winstead (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása, Cloverfield Lane 10), aki Quentin Tarantino felfedezettje Ben Affleck is szerepel az új Houdini filmben. Hollywood-ban gyakorta előfordul, hogy több, hasonló témát feldolgozó film/ sorozat készül. Jelen esetben két Houdini -projektről számolhatunk be. Az egyik egy Dan Trachtenberg -film Harry Houdini életéről, melynek egyik főszereplője Ben Affleck lesz - azonban nem a címszereplőt. A(z) Cloverfield-Paradox Kritika című videót Video Univerzum YT nevű felhasználó töltötte fel a(z) film/animáció kategóriába. Eddig 593 alkalommal nézték meg ; This forum uses cookies: This forum makes use of cookies to store your information if you are registered, and your last visit if you are no A hivatalos Ragadozó-franchise 443 millió dollár bevételre tett szert eddig pályafutása alatt.Senki sem gondolta volna, hogy a véget érni nem akaró Alien- és a Terminátor-filmek mellett a Ragadozó-mozik is végig fogják kísérni a mozirajongók lassan négy évtizedét. John McTiernan (Die Hard) 1987-e

Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei. Ma 2021. Augusztus 8. Vasárnap, László napja van If you arrest him there is no chance in hell you and I will get back together - egy nyomozónő egy FBI ügynöknek mondja, és a csávó tényleg nem tartóztatja le ezután a bűnözőt. Ez mindent elmond a Taxi Brooklyn-ról, ami tavasszal került bemutatásra Franciaországban, de az angol nyelvű premiert a héten szállította az NBC.. Valahol persze dicsérendő, hogy 45 perces. Kritika: Cloverfield. Meg kell mondanom, először féltem a Cloverfield-től. Mikor megtudtam, hogy az egész film az átlagember szemszögén keresztül, végig kézikamerával mutatja be az eseményeket, nagyon megijedtem. A Ryan közlegény megmentése óta nagy divat az akciófilmek körében a kézikamera használata, volt ahol használt.

Cloverfield (2008) villámkritika. 2013. január 04. 10:00 - safranyn . Rob (Michael Stahl-David) egy New York-i fiatalember, aki nemsokára Japánba költözik. Barátai búcsú bulit rendeznek neki, amelyet Rob jó alkalomnak talál titkolt érzelmei bevallására és más elvarratlan szálak elvarrására. Az este azonban egészen váratlan. A Cloverfield Lane 10-et még akkor is érdemes önálló alkotásként vesézgetnünk, ha időközben lelepleződött a nagy mutatvány, hogy ez egy folytatásos terv része. kritika film sci-fi amerikai thriller J.J. Abrams John Goodman Mary Elizabeth Winstead Damien Chazelle Dan Trachtenberg Cloverfield Lane 10 John Gallagher Jr A 2008-as Cloverfield egy sodró lendületű paranoia-mozi, amely mai szemmel is hatásos megközelítésben, belső nézőpontból tálalja a hátborzongató rettenetet, amit egy ismeretlen ellenség támadása során tapasztal meg az egyén és a társadalom. A megállíthatatlan csápos monstrum és az őt rohanva, d Kritika: Hang nélkül (A Quiet Place) Pszt, csendet kérünk! Ha már az idei Cloverfield-film minősége a nézhetetlen kategóriával vetekszik, a Hang nélkül megfelelő gyógyír a The Cloverfield Paradox okozta sebek gyógyítására. A kitűnő színészi alakítások és a remek alapötlet miatt mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom Kritika. Connie mérhetetlenül öntörvényű és vad módon veti bele magát testvére kiszabadításába, és noha nem gázol át lelkiismeret nélkül mindenkin, hamar világossá teszi, hogy a szent cél érdekében minden legális és illegális lehetőséget meg fog ragadni. (ennek legszebb példája a Cloverfield), de a Jólét. KRITIKA • Kovács Marcell: Azonosítás Gyilkos ígéretek - Eastern Promises • Kovács Marcell: A primadonna és a kisded Nyugalom • Klág Dávid: Cloverfield • Parádi Orsolya: Egy bébiszitter naplója • Alföldi Nóra: A napkirályn